In memoriam Geert Claessens

In memoriam Geert Claessens

Op 11 augustus overleed plots onze gitaarcollega Geert Claessens. Geert was een bijzonder getalenteerde gitarist, een gewaardeerde collega en een gedreven leraar. Als pionier van de gitaarklas in onze academie, wakkerde hij bij velen de passie voor het gitaarspelen aan. We verliezen een grote muzikant en een warme, bescheiden en grappige man. Onze gedachten gaan uit naar familie en vrienden. We zullen Geert erg missen.
Read More
Proeflessen!

Proeflessen!

Tijdens het weekend van 23 en 24 juni kan je van enkele vakken in onze academie komen proeven. Muziekgeschiedenis, experimentele muziek en woord voor jong en oud staan in de kijker. Heb je interesse om tijdens deze laatste dagen van het schooljaar nog ergens anders een kijkje te nemen? Neem contact op met secretariaat@academiedevonk.be
Read More
Aanbod voor volwassenen

Aanbod voor volwassenen

Ook als volwassene kan je heel wat volgen in onze academie. Of je nu eerder al een opleiding volgde of niet, interesse hebt in muziek of woord, in het actief musiceren of het luisteren en beschouwen, voor het geschreven of het gespeelde woord... Voor ieder wat wils in onze academie!
Read More
Festival!

Festival!

Tussen 10 en 17 mei kan je elke dag wel een toonmoment meepikken. Ooit al heel veel harpen samen gezien? Of de cello's met z'n allen aan het werk? Onze afstuderende leerlingen muziek komen bewonderen tijdens één van de finaleconcerten? Hou je meer van theater? Of wil je je laten onderdompelen in de pianoliteratuur tijdens de pianomarathon? Nieuwsgierig naar de muzikale robots van onze leerlingen klanklab en experimentele muziek? Of zegt het je meer om hele diverse ensembles aan het werk te zien tijdens de concerten groepsmusiceren of tijdens onze samenwerking met Harmonie De Weergalm? Wat alleszins vast staat is…
Read More
Slotrecital Jona De Weerdt

Slotrecital Jona De Weerdt

Op zaterdag 29 april geeft Jona De Weerdt zijn laatste concert in onze academie. Jona is specialisatiestudent klarinet en bespeelt zijn instrument met veel overgave en bravoure. Pieter-Jan Bossuyt, student piano in onze academie, verleent zijn medewerking. Je kan komen genieten van werk van Cavallini, Debussy, Gershwin, Arnold en Itturalde. Kom genieten van deze twee kleppers!
Read More