Blokfluit

Mijn naam:

-Sopraanblokfluit

 

Ik ben gemaakt uit:

-Hout en soms ook wel eens uit plastic

-Ik ben ongeveer 31 cm groot

 

Mijn familieleden:

-sopranino, altblokfluit, tenorblokfluit, basblokfluit en grootbasblokfluit

 

Hoe bespeel je mij?

-Je blaast in het kopstuk en beweegt je vingers op de gaatjes.

 

Waar hoor je mij vooral?

Je hoort mij vooral in barokmuziek, zoals muziek van Händel en Telemann. Maar je kan me net zo goed horen in popmuziek, jazz, folk, ….

 

Aanvullende info:

-Alles begint bij het juiste instrument! We spelen op een instrument met barokboring. Een blokfluit met Duitse boring is een speelgoedinstrument, dat wordt in principe niet gebruikt in de muziekacademie.

Welke blokfluit is geschikt?

  • In het begin produceren kinderen nog heel veel speeksel bij het blokfluitspel. Daarom raad ik aan om te starten met een blokfluit met plastic kopstuk.
    Ik raad een sopraanblokfluit aan van het merk Moeck, type flauto 1 plus met barokboring en dubbele gaatjes. Deze kost ongeveer 42€.
  • Na pakweg een jaar of 2 zal je een andere blokfluit moeten kopen. Een houten sopraanblokfluit met barokboring vind je vanaf 200€.
  • Heb je thuis zelf een blokfluit en ben je niet zeker of deze wel of niet geschikt is? Breng ze dan mee de eerste les, dan bekijken we het samen.
  • Goed om weten: vanaf 2.4 zal je ook op de altblokfluit leren spelen. De prijs voor deze blokfluit ligt tussen 600€ en 800€.