Dwarsfluit

Mijn naam:

-Dwarsfluit

 

Ik ben gemaakt uit:

-Ik ben oorspronkelijk gemaakt uit hout maar nu besta ik uit metaal en ben ik bedekt met een edelmetaal van ZILVER of zelfs GOUD.

 

Maten: 

-Mijn lange slanke lijf is 67 cm lang maar er bestaan ook kindermodellen die korter zijn en een krulkop hebben. Ik weeg ongeveer 500 gram.

 

Mijn familieleden:

-Ik ben een blaasinstrument en ik behoor tot de groep van de houtblazers.

Ik heb nog één kleinere en 2 grotere broertjes die je ook kan leren bespelen op de Academie De Vonk: de piccolo, de altfluit en de basfluit

 

Klank: 

-Ik heb 3 registers. Het lage register klinkt wat weemoedig : teder en warm. Het middelregister klinkt helder : elegant en duidelijk en het hoge register klinkt doordringend en briljant.

 

Waar hoor je mij vooral?

-Ik klink al heel mooi alleen maar ik hou er nog meer van om samen te spelen met andere fluiten of met de andere houtblazers. Natuurlijk speel ik ook graag met piano, harp, gitaar, accordeon of met strijkers.

-Soms vind ik het helemaal top als ik in een harmonie of in symfonisch orkest mag spelen. En ik durf ook eens uit de bol te gaan met een streepje jazz of pop met een drummer en basgitaar.

 

Aanvullende info:

-Mijn uitvinder heet Theobald Boehm en bouwde in 1847 de eerste metalen fluit.

-Ik besta uit drie delen, dus je kan mij makkelijk uit elkaar draaien en in een klein kistje leggen, dat in je tas of rugzak past.

-Kopen / Huren:
Je kan mij huren. Mijn leraar heeft een aantal instrumenten ter beschikking.
Als je mij nieuw wil kopen reken je op 670 euro maar tweedehands kan je me wel goedkoper vinden.