Woordatelier en Woordlabo

WOORDATELIER

Wat is woordatelier?  We vertellen verhalen, goochelen met onze stem, leren met plezier voor een groep spreken of een tekst brengen en we spelen toneel! theater is een teamsport, dus we spelen heel veel samen.

Hoeveel uren per week? Woordatelier heb je 1 uur per week.

Extra info voor de ouders: Deze opleiding is een goede basis om op het podium te staan; we leren de kneepjes van het toneelvak, om je goed en duidelijk te kunnen uitdrukken en leren teksten of gedichten voor een publiek te brengen. Verder zetten we vooral in op spelplezier! We spelen gekke personages, onderzoeken alle soorten emoties, werken met grappige en ontroerende teksten en geven de leerlingen vooral de kans om hun eigenheid op het podium te ontwikkelen. En dit alles via samen- en/of rollenspel.

WOORDLABO

Wat is woordlabo?  In woordlabo kan je jezelf verder uitleven op scène via twee verschillende vakken. Drama en voordracht.

In drama leer je doormiddel van opdrachten, korte scènes en improvisaties wat je moet doen om op een natuurlijke manier op het podium te staan en te spelen. je leert een dialoog geloofwaardig opbouwen, een eigen personage creëren – we vertrekken altijd vanuit het spelplezier en eigen input van de leerlingen.

In voordracht  leren we teksten te begrijpen en je leert een verhaal geloofwaardig, boeiend en met de juiste inleving te vertellen aan een publiek. Dit kan individueel of in kleine groepjes. We gaan aan de slag met allerlei soorten tekstmateriaal en we brengen zowel gedichten als korte verhalen als theatermonologen op het podium.

 

Hoeveel uren per week? Woordlabo volg je twee uur per week. Een uur drama en een uur voordracht. We plannen de lessen aansluitend.

Extra info:  Elk jaar doen we twee toonmomenten. Het eerste toonmoment valt redelijk snel in het jaar (meestal nog in de herfst), zodat het tweede deel van het jaar gewerkt kan worden aan een groter toonmoment, om het jaar in volle glorie mee af te sluiten. Deze opleiding stoomt leerlingen klaar om in de vierde graad voorstellingen te maken in een vak van hun keuze. Ze kunnen dan kiezen uit verteltheater (het verlengde van voordracht) of speltheater (het verlengde van drama). Die voorstellingen spelen ze tijdens het “woordweekend” in mei waarop alle leerlingen woord van de vierde graad hun voorstelling spelen.